Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

virallinen nimi Sorvalin Surku
sukupuoli ruuna
syntymäaika 2001
painotuslaji yleisratsu
omistaja Iisa Laukkanen
Tuoja Olivia
kutsumanimi Surku
rotu suomenhevonen
säkäkorkeus 157cm
koulutustaso va B, re 100cm
kasvattaja Leena Huhtasalo, Suomi
Ex.Omistaja Tuontikeskus Alegre

Kuinka Surku päätyi meille?

Konsta istui tietokoneensa ääressä, kuten yleensäkin. Olin pyytänyt häntä katselemaan potentiaalisia ratsuja Porstuaan, sillä halusin kasvattaa hevoskantaamme. Pian poika jo hihkaisikin ja menin tuijottamaan hänen kanssaan koneen ruutua. Alegren poismyyntiä.. Mielenkiintoista, sillä olin kuullut Alegresta paljon hyvää ja tavannut paljon kasvatteja sieltä suunnasta. Pitkää hevoslistaa katsottuani kiinnostuin suomenhevoslistasta, sillä meille sopisi hyvin yksi persu taloon. Katsoin sillä silmällä monia hevosia, mutta yksi pisti silmään ja otinkin heti yhteyttä Alegreen. Muutama päivä myöhemmin olin jo hakemassa Surkua kotiin, tietysti ensin testasin sen hoitotilanteessa ja selästä käsin Konstan kanssa.

Hieman luonnetta

Surku on hoitaessa kaikkea muuta kuin nimensä voisi sanoa. Se on utelias ja vilkas poika, joka mielellään seurailee hoitajansa tekemisiä. Joskus saattaa virtaa löytyä liikaakin, jolloin se steppailee tai kuopii maata. Ei se meillä ollessaan ole koskaan ketään satuttanut muutamaa jalan tallomista lukuunottamatta. Surku sopii pienemmillekin hevosihmisille erinomaisesti, sillä se on ystävällinen, eikä välitä vaikka hieman hoitajaa jännittäisi. Varustaminenkin sujuu hyvin Surkun kanssa, kuten myös pesutilanteet ja taluttaminen.

Ratsastaessa Surku on reipas ja ratsastajan täytyykin työstää alkuverryttelyissä hevosta ahkerasti, jotta ruuna alkaisi herkistyä avuille. Kun tämän pojan on avuille saanut ja se kuuntelee, sitä on upea katsella. Surkusta näkee selvästi, kuinka se yrittää parhaansa vaikka ratsastaja munaisikin. Kouluradoilla suomenhevoset eivät ole niin tavallinen näky, niitä niin helposti ajatellaan vain putteina jotka eivät taivu. Surkun tullessa radalle saattaa loksahtaa puoliveristen omistajien suut, sillä tämä poika rikkoo kaikki ajatukset jäykistä ja osaamattomista suomenhevosista. Esteilläkin Surku pärjää hyvin, ainoat virheet tulevat liiasta kiirehtimisestä. Aina Surku on hanskassa pysynyt, mutta ennen estettä se saattaa ilopukkeja heittää tai päästää pari kiljahdusta, ihan vain koska rakastaa sitä hommaa !
 

i. Hiekkalahden Jupiter evm

ii. Uddasin Tuisku evm

iii. Karviaiskingi evm

iie. Riihikosken Hilda evm

ie. Tuhkimotarina evm

iei. Tavaton Tapaus evm

iee. Tavolan Naava evm

e. Surusonaatti evm

ei. Nilkkulan Mosku evm

eii. Nokipoika evm

eie. Heittolan Poppana evm

ee. Vilijonkka evm

eei. Riekin Epeli evm

eee. Aitohelmi evm

Kilpailutuloksia

01.05.2012 / Velmun talli / villit / 90-100cm / 4/19 3vp
01.05.2012 / Velmun talli / villit / 100-110cm / 4/19 0vp


© Tekstit Lisa, kuva Hippoksen kuvapankki / Pirje Paananen

©2019 Porstua - pientalli - suntuubi.com